YouTube verwijdert 150.000 ongepaste kindervideo’s

YouTube heeft de afgelopen week meer dan 150.000 kindervideo’s verwijderd, omdat ze ongepast materiaal bevatten, meldt Nu.nl. Wow! Als moeder zijnde die bijna iedere dag wel een tabletmomentje inlast voor haar kinderen, ben ik geschokt.

Eerder dit jaar, schreven we ook over YouTube. Veel ogenschijnlijk veilige tekenfilmpjes eindigden in schokkende horrorscènes – totaal ongeschikt voor kleine kinderen. Ook nu komt YouTube met verontrustend nieuws …

Lees ook

YouTube heeft meerdere meldingen gekregen van aanstootgevende video’s met personages uit populaire kinderseries en heeft daarop besloten deze week een grote schoonmaak in te lassen. Verschillende adverteerders zijn het platform ontvlucht, nadat ze erachter kwamen dat hun advertenties werden gecombineerd met deze schokkende video’s.

Het AD meldt dat de video’s gewelddadige beelden bevatten en soms zelfs een seksuele lading hebben. Zo is in de filmpjes bijvoorbeeld te zien hoe Peppa Pig wordt toegetakeld door een tandarts of bleekmiddel drinkt. Andere filmpjes tonen hoe Mickey Mouse zichzelf en anderen door het hoofd schiet of hoe Elsa uit ‘Frozen’ vecht met Spiderman. De video’s staan niet alleen op YouTube zelf, maar ook op de kindvriendelijke versie YouTube Kids.

Helaas blijft het niet alleen bij de aanstootgevende video’s. De Engelse tv-zender BBC vond ongepaste reacties van kindermisbruikers onder video’s gemaakt door kinderen. Zij moedigden de kinderen aan om zich uit te kleden (walgelijk!). Hierop besloot YouTube om de reacties onder 625.000 video’s uit te schakelen.

Goede actie van YouTube! Maar zeg nou zelf, shocking toch?!

Lees ook: ‘Ouders opgelet! Zeer gevaarlijke YouTube video’s in omloop (let op: schokkend!)’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (1)