Zó berg je speelgoed (stylish) op in de woonkamer

Glimlachend kijk ik naar een foto op Facebook. ‘Hoe onze woonkamer er tegenwoordig uit ziet’, is het onderschrift van de foto die een explosie laat zien van allerlei speelgoed dat door de woonkamer verspreid ligt. De reacties liegen er niet om, van ‘herkenbaar’ tot ‘wacht maar tot ze de Sudocrem te pakken krijgen’.

Het is natuurlijk heerlijk dat je kind zijn gang kan gaan en er een troep van kan maken. Maar het is ook handig om dit makkelijk weer opgeruimd te hebben. Daarom: een aantal praktische tips om speelgoed op te bergen in de woonkamer.

#1 Creëer een speelhoek
Als je de ruimte hebt, is het leuk om een hoekje te maken. Dit hoeft uiteraard niet met allerlei bonte kleuren (mag wel) en kan dus prima een aanvulling zijn op je huidige interieur. Dit hoekje hoeft niet groot te zijn. Als je de vensterbank verbreedt, heb je al een tafeltje waar je kinderen aan kunnen knutselen en waar het speelgoed onder kan staan in een kist bijvoorbeeld.

3

2

#2 Richt een speelkist in

Een kist is de makkelijkste manier om speelgoed op te bergen. Dit wordt dan ook vaak gebruikt. Heel handig zijn wieltjes onder de kist. Zo kun je de kist makkelijk verplaatsen en kwijt onder bijvoorbeeld je tv meubel. Je kunt ook kiezen voor een kist met een deksel. Dit is een item wat je zelf ook kan maken en dan naar eigen smaak kunt versieren met verf of behang.

 5

4

De kist kan ook vervangen worden door een mand of een kast als je meer ruimte nodig hebt. Bij een kast met open vakken is het speelgoed makkelijk te pakken.

 

6

7

#3 Gebruik de muur

Speelgoed kan ook opgeruimd worden aan de muur. Denk aan mandjes die je aan de muur kunt bevestigen voor leesboekjes. Of aan emmers waar het speelgoed ook nog ingedeeld kan worden in categorieën.

8

9

#4 Maak het stylish
Het kan zo zijn dat je niet wilt dat het speelgoed in het zicht blijft als de kinderen al in dromenland zijn. Een dichte kist ligt voor de hand, maar ook al gedacht aan vintage koffers? Of aan een bankje? Het voordeel van het bankje is dat je er geen ruimte mee verliest. Een bankje kan namelijk heel goed aan de eettafel staan, in plaats van stoelen. Zo kun je ook denken aan een poef waar je speelgoed in op kunt bergen. Dan is het speelgoed opgeborgen, maar heb je ook gelijk een extra zitplek. Opgeruimd staat netjes.

11

10

 

Bronnen:
1 http://www.ebay.com/itm/Playmobil-CHILDREN-FIGURES-24-Different-Kids-Girls-Boys-Child-Young-People-/380444180881?hash=item58943d8191
2 http://www.mommodesign.com/kids-desks.html-4
3 http://www.mommodesign.com/ikea-hacks-kids.html-9
4 https://www.instagram.com/p/3joD6uE3jB/
5 http://archzine.fr/design-dinterieur/le-coffre-a-jouets-idees-decoration-chambre-enfant/
6 http://www.showhome.nl/inspiratie/nieuwe-woontrend-opbergmanden/
7 http://www.ana-white.com/2015/10/free_plans/toy-storage-bin-box-cubby-shelves
8 http://www.hometalk.com/7323149/pallet-wood-letters?utm_medium=facebook&utm_campaign=featured
9 http://www.vtwonen.nl/diy/zelf-speelgoedemmers-maken/
10 http://www.husetvedfjorden.blogspot.no/2014/02/bildevegg.html
11 https://www.bloglovin.com/blogs/79-ideas-1717338/warm-cozy-white-1852984899

Mia Koopen

Sinds het kopen van een eigen huis is Mia (26) veel bezig met interieur. Van het opknappen van een oud kastje tot het vinden van die ene lamp. Ze experimenteert graag met verschillende stijlen zoals brocante, industrieel of bohemien. Een stijlvol interieur combineren met kinderen? Zij gaat de uitdaging aan. Je kunt haar ook volgen op Woontrendz.

Leave a comment (2)