Zó ga je van smeerboel naar relaxed eetfestijn

Onze kleine lieve dochter van 7 maanden, zeg maar gerust onze kleine lieve draak, krijgt tegenwoordig haar hapjes aan de grown-up table. Zij vindt het reuze gezellig en schreeuwt van plezier. Helaas gaan niet alleen de hapjes richting haar mond. Bij deze fase hoort namelijk ook de ik-stop-alles-in-mijn-mond-fase en de ik-smijt-alles-op-de-grond-fase.

Een beetje viezigheid hoort erbij, natuurlijk, maar dat ik hou van een schone omgeving, is geen geheim. Ik zeg je eerlijk, aan tafel zit ik soms te gruwelen van de mond- en smijtfase die zij voor mijn neus zo heerlijk met elkaar combineert. Tijdens haar hapje stopt zij regelmatig haar handjes in haar mond of het speeltje dat zij op dat moment vast heeft. Vervolgens smijt zij het speelgeval vol plezier op de grond. Dan krijgt zij een nieuw speeltje aangereikt van haar grote broer en begint het riedeltje weer van voor af aan. Uiteraard kan alles in de was én gaat alles in de was. Praktisch is anders.

Tot ik laatst bij een vriendin was die een zoontje heeft die iets jonger is dan onze dochter. Ik wreef al in mijn handjes en dacht “laat het gruweldrama hier maar eens even zien.” Tot mijn grote verbazing werd er, bij het geven van het hapje, een zebra op tafel vastgezet. Een zebra? Nouja eentje van speelgoed dan. 😉

De kleine kon er heerlijk tegen aan slaan, waarna de bal met rammelkralen een vrolijk geluid maakte. Ook aan de hangspeeltjes werd lustig getrokken and guess what? De zebra bleef op tafel vastgeplakt staan door een zuignap aan de onderkant.Activiteiten Zebra van Fisher-Price

Geen vegen wortel of pap op het kleed of op de vloer. Geen drie speeltjes die na elke eetbeurt continu weer schoongemaakt moeten worden … Ik stuurde mijn wederhelft meteen een berichtje: “Dit ding wil ik. NU!!!”

Wij, nouja vooral mijn dochtertje, zijn inmiddels trotse eigenaar van deze Activiteiten Zebra van Fisher-Price. Ze is vooral gek op de hangspeeltjes die er aan vast zitten. In het begin pakte zij de vlindertjes heel voorzichtig beet met haar fijne handjes, maar meteen was ze nieuwsgierig en begon ze te ontdekken. Ze krijgt de zebra ieder moment dat zij bij ons aan tafel zit. Het is echt een veelzijdig speeltje, waardoor zij er geruime tijd mee zoet is. Mega handig dus!

De tafelmomenten voelen sinds dit speeltje een stuk relaxter. Ik ben niet continu bezig om speelgoed van de grond te rapen en weer terug op tafel te leggen. Mijn kleine blij, ik blij en de zebra blijft schoon. Wat een topding!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Fisher-Price en Mattel. Lees hier  waarom wij met merken samenwerken. 

Sushma Jhakrie

Sushma (33) is een happy mom met twee zonen en een dochter: zoon Ravish (9), een stilgeboren zoon bij 29 weken: Radheya en dochter Mila (0). Samenwonend met Giorgio en de liefste held op sokken: poes Loonie. Soms een complete chaos, een gezonde dosis zelfspot, geduld en humor zorgt in haar samengestelde gezin voor never a dull moment!

Leave a comment (7)