Gezin compleet? Zo houd je je relatie spannend

Kinderen zetten je leven op zijn kop. Zo ook je relatie. Het kan zijn dat je relatie wat minder spannend is dan voorheen. Hoe zorg je ervoor dat dat het vuur weer terugkomt in je relatie? Wij hebben een aantal tips voor je, zodat jij je relatie spannend kan houden na het hebben van de kids. Want een beetje ‘spice’ in een relatie kan natuurlijk nooit kwaad. 😉

#1. Praten is de sleutel tot succes!
Maak alles bespreekbaar. In een relatie is praten heel belangrijk, als jij bepaalde behoefte hebt, vertel het aan je partner (en andersom). Zo is het voor beide duidelijker waar jullie staan en wat de verwachtingen zijn voor komend jaar. Spreek alles uit.

Lees ook

#2. Wees intiem
Met intiem bedoelen we niet alleen seks hebben natuurlijk. Samen knuffelen, hand in hand lopen en elkaar kusjes geven zijn allemaal vormen van intiem zijn! Een beetje romantiek zorgt al voor een heleboel. Wees je er iets bewuster van, echt het helpt! 😉

#3. Wees … sexy!
Als je er sexy uit ziet voel je je ook sexy! Spice it up, trek iets uitdagends aan of verander van coupe. Verras je partner een keer en let the magic happen. Jij voelt je misschien minder sexy na of tijdens de bevalling, maar geloof ons. Je partner vindt je nog steeds even aantrekkelijk. Alleen jij moet het nog geloven, de rest gaat vanzelf.

#4. Samen naar bed
Een probleem in de relatie is vaak dat er niet altijd samen geslapen wordt, althans niet tegelijkertijd. Door de kinderen hebben jullie het drukker en zijn jullie meer moe. Dit kan ervoor zorgen dat jullie binnen één seconde al slapen en tijd voor elkaar in bed is er dan niet. Probeer goed te plannen en als de één naar bed gaat, ga dan gezellig mee!

#5. Tijd om te daten
Wat is er nou leuker dan samen op stap gaan? Breng de kinderen naar de oppas of opa en oma (vinden de kinderen ook leuk) en maak tijd voor jullie samen! Ga lekker uiteten, naar de film, drankjes doen of samen thuis op de bank. Ga terug naar de tijd toen jullie nog met zijn tweeën waren en haal alles uit de kast.

#6. Gewoon doen!
Geef seks prioriteit, doe het gewoon een keer. Kinderen in bed? Grijp je kans. Spontaniteit is leuk voor jou en je partner en maakt het spannend. Het is vaak een kwestie van gewoon doen.

Hoe breng jij de spice terug in je relatie? Wat werkte voor jou en wat niet?

Lees ook: ‘5 tips om je seksleven op gang te brengen na de bevalling’

 

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht