Zó kies je de juiste fles

Vol goede moed begon ik met borstvoeding geven toen onze dochter net geboren was. Ik hield dapper vol, werd gelukkig niet geteisterd door kloven en ontstekingen en genoot van die kleine kroelmomentjes samen. Er werd ons aangeraden om met een week of zes al te gaan beginnen met wennen aan de fles. Zo voorkomen we dat onze dochter de fles later niet zou accepteren of in de war zou raken met mijn borst. Maar: welke fles?!

Aan mijn zwangerschapsverlof zou hoe dan ook een einde gaan komen en dan zou de dame in kwestie toch echt uit een fles moeten kunnen drinken. Bovendien zouden we misschien weleens een avondje samen weg willen, ik bedoel mama/papa tijd samen is ook heel belangrijk toch? Dus we kwamen voor een nieuwe uitdaging te staan: een zoektocht naar de juiste.

Lees ook

We begonnen met een fles die ik als cadeau in een kraammand had gekregen. Niet omdat we ons enorm verdiept hadden in dat bepaalde flesje, maar gewoon omdat die voorhanden was. Dat ging redelijk, maar onze dochter was er niet zo happig op. En als ze dan dronk, dan ging dat zo gulzig dat ze in hem in vijf minuten leeg had, veel lucht mee hapte en daardoor weer last kreeg van krampjes. Onze baby was niet blij, dus wij ook niet.

Na wat internetspeurwerk en het advies van mijn kraamverzorgende kwam ik op deze punten waar je op moet letten:

#1. De fles heeft een goede anti-koliek werking (tegen lucht in de melk)
#2. De fles moet goed te combineren zijn met borstvoeding
#3. De fles past goed bij de zuigbehoefte van een pasgeboren baby.

Gewapend met deze eisen kwamen we bij de Difrax S-fles uit. Door zijn bijzondere S-vorm blijft de speen gemakkelijk gevuld met melk (en niet met lucht). Ook heeft deze fles gaatjes in de onderkant, met een rubberen ventiel in de bodem, waardoor er constant lucht wordt aangevoerd en de lucht niet mengt met de melk. Hij is dus ontworpen zodat baby’s minder last zouden hebben van darmkrampjes. Deze moesten we hebben! En eerlijkheidshalve vielen we (althans ik, manlief is er minder gevoelig voor) ook voor het mooie uiterlijk van deze flessen.

Het kleinste formaat van de S-fles was gauw gekocht. Ons meisje accepteerde de speen gemakkelijk en ze dronk er rustig uit. Wat een verschil! Het viel ons op hoe gemakkelijk we de speen gevuld met melk kunnen houden. We hoeven zelf geen krampachtige houding aan te nemen om dat voor elkaar te krijgen. En aan onze twee belangrijkste criteria werd voldaan: onze dochter accepteerde deze fles naast de borstvoeding en bye-bye krampjes!

Inmiddels zijn we zes maanden verder en een heel arsenaal S-flessen rijker. De kleinste variant heeft plaatsgemaakt voor twee grotere S-flessen natural, een wide S-fles voor de pap en een handgreepfles. Die laatste is zo ontworpen dat haar kleine babyhandjes de fles makkelijk kunnen vasthouden. Eigenwijs en trots kijkt ze me elke keer aan, als ze mijn hand wegduwt en zelf haar fles vasthoudt om haar melk te drinken.

Niet alleen mijn kraamverzorgende, maar meer dan 80% van de Nederlandse professionals uit de kraamzorg raden de Difrax S-fles aan blijkt uit recent onderzoek. “Baby’s drinken beter, rustiger, krijgen minder lucht binnen én drinken langer uit de S-fles dan bij sommige andere merken” aldus een kraamverzorgende. Ruim 68% van de kraamverzorgenden uit het onderzoek geeft aan, dat de Difrax anti-koliek S-fles er daadwerkelijk voor zorgt dat pasgeborenen minder last hebben van darmkrampjes. Nog een reden van de kraamverzorgenden om deze fles aan te bevelen is hygiëne. De S-fles is namelijk goed schoon te maken doordat deze geheel uit elkaar te halen is. Kortom zij zijn fan, maar wij al helemaal J

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Difrax. Meer weten over de keuze van een babyfles?

Lees hier waarom wij met merken samenwerken.

Monica

Monica (30 jaar) samen met Jeffrey de trots ouders van hun eerste prinsesje. Ze werkt in de jeugdhulpverlening en houdt van schrijven, haken, lezen, sporten en fotograferen. En propt het liefst al deze dingen in een week.

Leave a comment (5)