Zo verloopt het smooth tussen jou en je hubbie na de bevalling

Niet iedere man is een geboren Assepoester. Die van mij zeg maar totally not! Hij leert elke dag bij maar toen ik mijn wollen trui uit de wasdroger viste, raakte ik even in paniek. Om ieders leven makkelijk te maken na je bevalling hierbij wat tips! 

#1 Plak een instructievel op je wasmachine en droger. Wat kan bij elkaar en op hoeveel graden. Idem voor je droger. Handig om te vermelden: wat er vooral NIET in kan.

Lees ook

#2 Maak een standaard boodschappenlijst. Dat scheelt een hoop irritatie als de helft van de boodschappen nog in de schappen van de supermarkt staan.

#3 Investeer in een slowcooker. Het concept: alle ingrediënten in de slowcooker en aanzetten! Leg recepten klaar en koop vast de bijbehorende kruiden.

#4 Als er nog meer kindjes in het gezin zijn, vul dan een familieplanner in. Zo weet je partner wie wanneer welke activiteit heeft. Zo kan hij tijdig hulptroepen inschakelen mocht dat nodig zijn.

#5 Maak een visiteplanning. Schrijf hier op wie wanneer langskomt. Soms zegt een van jullie te snel ja op een bezoekje terwijl het al een drukke ‘bezoekweek’ is. Op deze manier heb je een goed overzicht.

#6 Maak duidelijke afspraken over de hygiëneregels voor het bezoek. Persoonlijk zie ik het niet zitten als iemand met zijn ‘treinhanden’ of ‘rookhanden’ aan mijn dochtertje zit.

Hebben jullie handige tips? Deel ze met ons!

 

Sushma Jhakrie

Sushma (33) is een happy mom met twee zonen en een dochter: zoon Ravish (9), een stilgeboren zoon bij 29 weken: Radheya en dochter Mila (0). Samenwonend met Giorgio en de liefste held op sokken: poes Loonie. Soms een complete chaos, een gezonde dosis zelfspot, geduld en humor zorgt in haar samengestelde gezin voor never a dull moment!

Leave a comment (2)