Zomertraditie: schoolagenda uitzoeken! #Annette

Oh yeah het is eindelijk zo ver, Jonah gaat naar groep 3 en dat betekent dat we lekker mogen gaan shoppen voor schoolspulletjes! Vroeger een vast ritueel van mijn zomervakantie en eentje die ik nu eindelijk weer voort kan zetten. Hoera, V&D schoolcampus, here we come! Oh nee, wacht …

Die supertoffe uitgebreide schoolcampus bestaat natuurlijk niet meer nu de V&D failliet is. Vroeger kon ik daar eindeloos rondslenteren en bladerde ik elke schoolagenda door om te kijken of er nog iets bijzonders in zat. Stickers, fotohoesjes, vrolijke tekeningen of toffe mini-posters, glitters of elastiek … hoe meer hoe beter! (Nerd, ja, guilty!) Eenmaal thuis rukte ik de lijm, schaar, plakfolie en magazines uit de kast om mijn agenda helemaal te pimpen, met leuke plaatjes, nagellak en nog meer bergen stickers.

Lees ook

Nu de schoolcampus verleden tijd is, moeten we het maar doen met de plaatselijke boekhandels. Ook best leuk. Jonah staat in ieder geval te trappelen van opwinding en rent op de rekken af zodra we binnen zijn. “Heb ik dit nodig mama?” Een waardeloos, maar supertof uitziende gum die je als een puzzel in elkaar kunt zetten? Ja natuurlijk! In het mandje ermee. Er volgen nog wat gelpennen met geur, schriften, kleurpotloden in een fluoriserend kokertje, een puntenslijper met opvangbakje en natuurlijk een etui om al die schatten netjes in op te bergen.

En dan komt het. De schoolagenda. Het aanbod valt me tegen en wat er staat ziet er een beetje saai uit, helemaal voor een 6-jarige. Nu heeft hij natuurlijk niet echt een agenda nodig, maar kom op, een nieuw schooljaar … Daar hoort natuurlijk een agenda bij! En trouwens, ook op die leeftijd hebben ze al genoeg verplichtingen om bij te houden, dus het is best handig om te hebben.

Na lang bladeren en vergelijken gaat hij voor de agenda waarbij je de voorkant kunt verwisselen, dankzij vier bijgeleverde kaarten die je erin kunt schuiven. Zo trots als een pauw loopt hij met zijn volle mandje naar de kassa, met zijn agenda stevig onder zijn arm gedrukt. Het is even alsof ik mezelf van jaren geleden zie lopen. Dag kleuterjaren, nu gaat het echt beginnen.

Lees meer blogs van Annette

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Reageer op dit bericht