Zwanger worden: zo bereidde ik mij voor #Margot

Het was niet zozeer de vraag óf we kinderen wilden, maar wel wanneer. Want hoe weet je nou wanneer het juiste moment is om zwanger te worden? We wilden nog zoveel dingen doen voordat we tot onze nek in de luiers zouden zitten. Onze reislust was nog niet getemd en ook qua werk kwam het eigenlijk niet goed uit, want ik wilde net zelfstandig ondernemer worden. Toch verlangde ik steeds meer naar het moederschap, dus wat nu?

Eindeloos hebben mijn man en ik gesprekken gevoerd en tijdens onze vakantie in Griekenland vorig jaar hebben we dan eindelijk de knoop doorgehakt: we zouden ervoor gaan. Maar niet direct, want ik had naar mijn mening veel te veel tzatziki gegeten en Retsina (Griekse witte wijn) gedronken. 😉

Lees ook

Eerst wilde ik mijn lijf voorbereiden op de zwangerschap door gezond(er) te gaan eten, weinig tot geen alcohol te drinken en tijdig foliumzuur te gaan slikken. Want wist je dat een eitje al drie maanden voor de eisprong klaarligt? Wel zo fijn als je lichaam minstens gedurende die periode in topconditie is!

Ook wilden we nog graag een lange reis maken voordat we gingen uitbreiden, maar hadden geen zin om de kinderwens weer terug in de koelkast te zetten. Dus de bestemming moest als zwangere ‘veilig’ zijn, omdat de kans bestond dat ik al zwanger zou zijn als we vertrokken of dat ik het onderweg zou worden.

Ook op werkgebied wilde ik nog een verandering doorvoeren voordat de kleine er zou zijn. Al tien jaar was ik in de advocatuur werkzaam, maar vanwege de werkdruk, lange dagen en bijbehorende stress zag ik deze omgeving niet als ideaal om het moederschap mee te combineren. Ik wilde de vrijheid hebben er voor mijn toekomstige kind te zijn, zonder dat ik aan een baas hoefde te vragen of het – om wat voor reden dan ook – goed was dat ik eerder naar huis ging of überhaupt niet naar kantoor kwam.

Bovendien had ik al een tijd de wens om als zelfstandige aan de slag te gaan, dus eerst wilde ik die carrièreswitch realiseren voordat het moederschap (tijdelijk) al mijn aandacht op zou eisen. Tijdens diezelfde vakantie heb ik dan ook mijn baan opgezegd, want ik kon niet snel genoeg beginnen om mijn eigen bedrijf op te zetten.

Via een app hield ik mijn cyclus en dus ook de vruchtbare dagen bij. En dat bleek effectief: nog voordat ik me in had geschreven bij de Kamer van Koophandel was ik zwanger. 2018 zou dus niet alleen het jaar worden van het starten van een eigen onderneming, maar ook die van het ouderschap.

Tijdens het tweede trimester hebben we kunnen genieten van die lange, verre reis naar Australië en Nieuw Zeeland. En het derde trimester stond in het teken van het voorbereiden van de komst van ons kind én in het lanceren van mijn eigen onderneming. Een drukke periode, waarin ik heb geleerd dat het belangrijk is om hulp te durven vragen, omdat het onmogelijk is om alles in je eentje te doen.

Ondanks dat bij mij alles tegelijk kwam, zou ik het zo weer doen. Tijdens mijn zwangerschap had ik alle vrijheid om naar mijn lichaam te luisteren: ik kon een powernap doen wanneer dat nodig was en had de tijd om regelmatig contact te maken met ons kind. De afwezigheid van stress heeft er naar mijn idee mede voor gezorgd dat ik uiteindelijk een relaxte en klachtenvrije zwangerschap heb mogen doorlopen.

Hoe heb jij voorbereid op de zwangerschap? Ik ben benieuwd!

Wil je meer weten over zwanger worden? Ontvang tips van WIJ!

 

Margot van Meeuwen-Verbaan

Margot (31) gooide onlangs het roer helemaal om. Na tien jaar heeft zij haar kantoorbaan als jurist ingeruild voor het ondernemersavontuur. Ze is sinds kort online ondernemer en eigenaar van de webshop VANTIQ ART, waarbij ze tijdloze kunst & design aanbiedt en blogs schrijft over een duurzame lifestyle. Samen met haar man Vincent gaat ze regelmatig (lang) op reis. Tijdens hun huwelijksreis hebben ze mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de wereld geïnterviewd over ‘geluk’ voor hun blog Nomadhappiness.com (check de prachtige plaatjes hier). Ze is dit najaar bevallen van een prachtig meisje Jolie Milou.

Reageer op dit bericht