Zwanger! Zo verberg je ‘het’ op je werk

Zelf heb je het idee dat iemand met grote, rode letters ZWANGER op je voorhoofd heeft geschreven. Bij elk gesprekje zit het ergens in je achterhoofd. Ik ben zwanger, zwanger, zwanger, zwanger, waaaaah, wat als ik nou iets zeg dat het verraadt? Geen nood! Volg deze raad, dan kan je niets gebeuren. Op naar de 12 weken!

#1 Pokerface Oké, misschien was het niet helemaal handig om de zwangerschapstest te doen, net voordat je naar je werk ging. Maar je deed het en nu weet je het: je bent zwanger. OMG! Jij en vriendlief kunnen wel door het dak springen van vreugde. Alleen is het voor de rest van de wereld maandagochtend, en is de stemming doorgaans wat bedrukter. Ontspan je mondboeken en probeer die belachelijk brede lach een béétje te temperen, grinch-style. En als mensen ernaar vragen dan heb je gewoon een heel leuk weekend gehad. Uche.

Lees ook

#2 Koffie Shit. Zette je eerst nog net geen kamp op bij de koffiezetapparaat op een druilerige dinsdagochtend, nu wil je eigenlijk geen cafeïne meer drinken. Thank god voor de super healthy trend. Zeg dat je gelezen hebt wat voor vernietigende werking heeft op je lichaam en je het voor altijd afzweert. Probeer ondertussen ook nog een paar andere mensen te overtuigen van jouw nieuwe ‘geloof’ en je pakt iedereen in. Oh, en vragen ze waar je dat gelezen hebt? ‘Facebook’ is altijd een legit antwoord. (Overigens kan een kopje koffie zo nu en dan helemaal geen kwaad hoor).

#3 Lunch De gezamenlijke lunch. Wat een hel, als je zo’n groot geheim moet bewaren. Nee, het kan je op dit moment niets interesseren waar iedereen het over heeft. Toch kan je maar beter enthousiast meepraten, zo merkt niemand dat je niet je gebruikelijke broodje filet american pakt.

#4 Broek vast? Doorgaans vertel je vanaf 12 weken aan je collega’s dat je zwanger bent. Het scheelt heel erg per persoon of je voor dat punt nog in je oude broeken past. Mocht dat nou niet het geval zijn, en doe je stiekem even de knoop van je broek los onder je bureau? Let dan even op dat alles weer netjes vast zit voor je die presentatie geeft. Wel zo prettig.

#5 Moe Zeker in die eerste drie weken kun je zo moe zijn! Daar is helaas niet veel aan te doen. Maar goede make-up doet wonderen gelukkig.

#6 Vrijdagmiddagborrel Met de auto naar het werk komen is in zo’n geval altijd handig (‘nee ik kan écht geen wijntje doen, ik moet nog rijden’).

#7 Verspreken Het allermoeilijkste van deze eerste paar maanden is dat je jezelf niet wilt verspreken. Dat je er per ongeluk uitflapt dat je een uurtje vrij neemt omdat je naar de verloskundige moet, i.p.v. de dierenarts omdat je kat ‘wat minder lijkt te eten’. (Of vul hier een ander leugentje om bestwil in).

#8 Misselijk Een beetje misselijkheid kun je nog wel onder de toom houden door kleine beetjes te blijven eten gedurende de dag, en ook door te eten nog voor je opstaat. Maar als jij elke dag je ingewanden eruit gooit op het bedrijfstoilet …. Misschien is het dan een goed idee om die 12 wekenregel los te laten en je collega’s gewoon maar eerder te informeren. Er is maar zoveel wat je kunt en wilt verbergen natuurlijk.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (1)